Kristillisdemokraattien Kaarinan kuntavaaliehdokas 2021


Ismo Seivästö
rovasti, hum.kand.

Olen kasvanut yhteiskunnallisesti aktiivisessa perheessä. Osallistuminen yhteisten asioiden hoitoon on siis vähän veren perintöä. Lukioaikana olin järjestelemässä ehdokkaita kouluneuvoston vaaleihin. 1975 mukana Sauli Hautalan tukijoukoissa ja seuraavana vuonna asetuin ensimmäistä kertaa ehdokkaaksi Raisiossa, Skl:n listalla. Teol.yo valittiin sotilasmajoituslautakunnan puheenjohtajaksi, onneksi sotaa ei syttynyt eikä lautakuntaa tarvittu.

Opiskelu vei minut Anne-puolisoni kanssa Turkuun, jossa verolautakunnan jäsenyys odotti ja kokouspalkkiot auttoivat kesäyliopisto-opiskelua. Åbo Akademin ylioppilaskunnan vaaleissa irtosi varapaikka ja sen myötä muutama kokous ruotsin kielellä.

Matka jatkui Kaarinaan, josta vaimoni sai sijaisuuden terveyskeskuksesta ja myöhemmin vakinaisen lääkärin viran. Olin perustamassa Skl:n osastoa Kaarinaan ja valtuuston ovi avautui 1984 vaaleissa, samana vuonna kuin esikoistyttäremme syntyi. Kaarina vakiintui kotikaupungiksi, vaikka työ olikin Turussa.

Yhteistyössä muiden kanssa olen pitänyt esillä arjen sujuvuuden turvaamista kaikille kaarinalaisille. Ajankohtainen teema koronan jälkeisenäkin aikana. Lähimmät kumppanit ovat löytäneet Keskustan ja Rkp:n riveistä. Vaaliliitto heidän kanssaan avasi myös oven eduskuntaan 1991.

Euroopan myllerrys muutti maanosaamme ja pastori palasi seuraavissa vaaleissa takaisin Mikaelinseurakuntaan. Siellä alkoi toiminta Mikael-teatterissa, jolle olen
saanut laatia monta käsikirjoitusta.

1999 vaaleissa vaalipiirin viimeinen paikka osui taas kohdalle ja vuosi 2000 oli myös mieluinen. Silloin Skl (nykyinen kd) sai Kaarinaan toisen valtuutetun, Toni Toivosen. 2016 koitti ensimmäisen naisvaltuutettumme, Jaana Shelbyn aika. Työ arjen sujuvuuden eteen jatkui. Jokainen ihminen on arvokas ja laulunkin arvoinen, kuten sävelten siivittämänä sanotaan.

Kaarinalaisten asiat, tuleva sote ja pandemiasta nouseminen sai minut vielä lähtemään pienen harkinnan jälkeen mukaan, vaikka takana onkin jo yli 36 valtuustovuotta.

Kokemusta ja nuoruutta tarvitaan! Viedään nyt suuret kouluhankkeet kunnialla maaliin, hoidetaan joukkoliikenneasiat tunnin junineen ja luodaan yrityksille edellytykset työpaikkojen säilyttämiseen ja uusien luomiseen. Kaavoituksessa meidän kannattaa huomioida tarkoin kaupunkimme arvokas kulttuurihistoria ja asumisen laatu ja ympäristöystävällisyys.

Viihtyisä Kaarina, jonka kaiken ikäiset kokevat omakseen, tehdään yhdessä.

Ismo-rovasti ja hum.kand. ehdolla yhdessä 11 muun hyvän kd-ehdokkaan kanssa.

Slogan: Turvataan yhdessä arjen sujuvuus!